Over Maud

Na ruim 18 jaar als advocaat te hebben gewerkt was het tijd voor een eigen kantoor met een duidelijke focus op familierecht, Maud Wint Advocatuur en Mediation. Maud heeft een passie voor het familierecht en vindt haar vakgebied mateloos interessant.

Maud vindt dat een zaak gewonnen is als de cliënt tevreden is. De ultieme win-win situatie vind je vaak niet door te procederen, maar door samen de oplossing te creëren in mediation. Zij gelooft in praktische oplossingen met oog voor de lange termijn. In een procedure is de uitkomst bijna altijd onzeker, in mediation maakt u zelf de oplossing. Mocht het echter tot een procedure komen, dan gaat Maud uiteraard voor een zo goed mogelijk resultaat. Over de kansen en risico`s is Maud eerlijk.

Maud Winthagen is een zeer ervaren advocaat, mediator en bijzondere curator. Zij houdt zich bezig met personen- en familierecht en behandelt onder meer echtscheidingen, afstammingszaken, zaken over gezag en omgang, jeugdzaken, alimentatiezaken alsook verdelingen.

Zij heeft een bijzondere deskundigheid met betrekking tot internationale zaken. Maud staat cliënten regelmatig bij in de Duitse of Engelse taal.

Maud heeft veel ervaring in het bijstaan van ondernemers (zowel IB-ondernemers als DGA`s) en vrije beroepsbeoefenaars en hun partners, in het bijzonder in de zorg.

In 2021 heeft zij een e-learning geschreven over het onderwerp “Ondernemer en Echtscheiding” voor SRA, een netwerkorganisatie van zelfstandige accountantskantoren. Ook is zij redacteur van de Nieuwsbank van SRA sinds 2017 en publiceert zij regelmatig.

Sinds 2020 schrijft Maud ook over (internationaal) familierecht en jeugdrecht voor het tijdschrift Jurisprudentie in Nederland (JIN) van uitgever Sdu.

Advocaat

Als advocaat procedeert en adviseert zij over alle facetten van het familierecht. Maud is sinds 2004 advocaat en heeft een ruime proceservaring opgebouwd in ruim 18 jaar tijd. Maud kan u eerlijk voorlichten over uw risico`s en kansen in een familierechtelijke procedure en – mocht het nodig zijn- u ter zijde staan in deze procedure. Maud is lid van de vFAS (Vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators) en is specialist familierecht en mediator. Zij heeft hiertoe een driejarige specialisatieopleiding succesvol afgerond en bezoekt jaarlijks de vereiste cursussen, intervisiebijeenkomsten en congressen.

Maud Winthagen is als advocaat in Nederland ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten, info@advocatenorde.nl, Monarch Tower, Prinses Beatrixlaan 5, 2595 AK Den Haag.

Zij heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten het volgende hoofdrechtsgebied geregistreerd:

  • Personen- en familierecht

Deze registratie verplicht haar ertoe om elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Mediator

Als mediator begeleidt Maud partijen bij onder meer scheidingen, beëindigen geregistreerd partnerschap, beëindiging samenleving of geschillen die nadien zijn ontstaan. Maud begeleidt zowel mediations in de Nederlandse als in de Engelse taal. Maud heeft een bijzondere deskundigheid en ervaring op het gebied van internationale zaken en ten aanzien van scheidende ondernemers en hun partners. Maud is vFAS mediator en zorgt ervoor dat haar kennis en kunde up to date blijft door jaarlijkse opleidingen en intervisie. De aanpak van Maud is persoonlijk en zakelijk.

Bijzondere curator

Maud wordt regelmatig benoemd door de rechtbank Midden-Nederland als bijzondere curator in afstammingszaken. In afstammingszaken gaat het om de vraag wie juridisch ouder is van een minderjarige. Zij is lid van de Stichting Bijzondere Curator Nederland. Zij heeft hiertoe een examen en een assessment met goed gevolg afgelegd. Jaarlijks zorgt zij dat haar kennis en kunde actueel blijft door het volgen van de vereiste opleidingen. Als bijzondere curator vertegenwoordigt Maud de betrokken minderjarige(n). Zij spreekt met alle belanghebbenden en indien mogelijk – gelet op de leeftijd van het kind en de omstandigheden van het geval – ook met het kind zelf. Vervolgens brengt zij haar advies uit aan de rechtbank. Als er een zitting gepland wordt door de rechtbank is zij hierbij ook aanwezig.